Pacienti Asistente Medici

3 ceaiuri ideale pentru mentinerea sanatatii

Anca Rusen | Rubrica: Educatia pacientului | 23 ianuarie 2019

De mii de ani, oamenii se tratau cu ajutorul plantelor. Mai exact, cu ajutorul ceaiurilor, acestea fiind reale remedii naturiste.

Iată 3 ceaiuri pentru menținerea stării de sănătate la cote optime:

  • Ceaiul de musetel. Este recunoscut pentru combaterea problemelor legate de tulburarile de somn. In plus, acesta are si proprietati antibacteriene, antiinflamatorie si detoxifiaza ficatul. Sunt studii care sustin faptul ca este ceai ar putea ameliora si simptomele caracteristice sindromului premenstrual. Iar alt studiu a aratat că acest ceai ar putea imbunatati nivelul glicemiei in cazul pacientilor cu diabet zaharat de tip 2.
  • Ceaiul de menta. In afara ca este cel mai utilizat ceai pentru sustinerea sanatatii tractului digestiv, acesta are proprietati anticanceroase, antibacteriene si antivirale. Sunt studii care sustin ca acest ceai ajuta la ameliorarea simptomelor precum greata, crampe musculare si dureri de stomac.
  • Ceaiul de ghimbir. Este plin de antioxidanti benefici organismului si care au rolul de a reduce inflamatia din corp. Nu in ultimul rand este foarte bun si in caz de greata sau de varsaturi. Sunt studii care arata ca acesta ar putea preveni ulcerul la stomac si ca ar putea ameliora constipatia. Totodata, ceaiul de ghimbir este utilizat cu succes si in cazul amenoreei. Unii cercetatori sustin ca ghimbirul este la fel de bun precum medicamentele antiinflamatoare nesteroide.

 

 

 

 

 

 

 

Pe acelasi subiect:


Testarea glicemiei: cand, cum si de ce

Schimbarea regimului alimentar contribuie la diminuarea cu 10% a excesului ponderal

Relatia dintre diabet si depresie este bidirectionala

Consumul de alcool si diabetul zaharat

Rolul controalelor periodice si importanta masurarii glicemiei

Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate