Pacienti Asistente Medici

Chiftele de cartofi si linte

Anca Rusen | Rubrica: Retete pentru diabet | 6 februarie 2019

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 cartofi fierti, curatati
  • 400 g linte fiarta, scursa (rosie sau verde)
  • jumatate de ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri boia de ardei, dupa gust
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Cum se prepara:

Se pun cartofii, lintea, ceapa, usturoiul, sarea, piperul si patrunjelul în blender si se mixeaza pana cand se obtine o pasta nu foarte subtire.

Se formeaza cu mana umeda bile de marime medie, pe care le aplatizam. De asemenea, se pun chiftelele într-o tava tapetata sau pe gratar si se gatesc pana cand se rumenesc usor, pe fiecare parte. Acestea se pot servi alaturi de o pasta de avocado sau un sos tzatziki. Sa aveti pofta!

O portie contine/ o chiftea contine:

143.5 kcal, 30.1 carbohidrati, 6.4 proteine, 0.3 lipide

Reteta a fost alcatuita de nutritionistul Iulia Hadarean care face parte din echipa de specialisti a Programului „inCerc” de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor Civilizatiei

Pe acelasi subiect:


Testarea glicemiei: cand, cum si de ce

Schimbarea regimului alimentar contribuie la diminuarea cu 10% a excesului ponderal

Relatia dintre diabet si depresie este bidirectionala

Consumul de alcool si diabetul zaharat

Rolul controalelor periodice si importanta masurarii glicemiei

Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate