Pacienti Asistente Medici

Frigarui in stil grecesc

Anca Rusen | Rubrica: Retete pentru diabet | 31 ianuarie 2019

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 300g – 350g branza feta, taiata in cuburi
  • 60ml ulei de masline extra virgin
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingura marar proaspat tocat
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • sare de mare
  • piper negru proaspat macinat
  • 12 masline Kalamata fara samburi
  • 12 rosii cherry
  • 1 castravete taiat in 12 felii
  • 12 betisoare pentru frigarui

Cum se prepara:

Marinarea branzei feta: intr-un castron mic, se amesteca bucatile de branza feta, uleiul de masline, sucul de lamaie, usturoiul, mararul si patrunjelul. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi amesteca pana cand branza este acoperita complet in marinada. Se lasa la frigider timp de 15 minute. Se monteaza toate ingredientele pe betisoarele pentru frigarui. Pofta buna!

O portie contine:

O bucata de frigaruie contine: 147,2 kcal, 5.2 carbohidrati, 4.3 proteine, 12.5 lipide.

Reteta a fost alcatuita de nutritionistul Iulia Hădărean care face parte din echipa de specialisti a Programului „inCerc” de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor Civilizatiei

Pe acelasi subiect:


Testarea glicemiei: cand, cum si de ce

Schimbarea regimului alimentar contribuie la diminuarea cu 10% a excesului ponderal

Relatia dintre diabet si depresie este bidirectionala

Consumul de alcool si diabetul zaharat

Rolul controalelor periodice si importanta masurarii glicemiei

Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate