Friptura de porc mediteraneeana

Anca Rusen | Rubrica: Retete sanatoase | 12 februarie 2019

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • carne de porc
  • ulei de masline
  • otet de vin
  • usturoi zdrobit
  • foi de dafin si mustar Dijon
  • ciuperci
  • cartofi taiati
  • rondele de morcovi
  • ceapa taiata marunt

Cum se prepara:

Marinarea carnii de porc: carnea se pune la marinat cu o seara inainte, condimentata cu ulei de masline, otet de vin, usturoi zdrobit, foi de dafin si mustar Dijon.  A doua zi carnea se scoate din marinada si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.

Carnea se pune intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu ulei, se adauga ciuperci, cartofi taiati felii, rondele de morcovi si ceapa taiata marunt. Apoi se adauga sosul in care a fost tinuta carnea la marinat si apa cât sa acopere jumatate. Se pune capacul deasupra si se baga la cuptor la 160 de grade, unde se tine pana cand e gata carnea – cam doua ore daca e feliata si trei ore daca este o bucata intreaga. Ca sa iasa rumenita, se pot scoate legumele si se ridica temperatura la 180 de grade, timp de aproximativ 20 de minute.

O portie contine:

1 portie (150g carne, 100g cartofi, 2 linguri ulei de masline):

587.3 Kcal, 24.2 carbohidrati, 46.3 proteine, 34.8 lipide.

Reteta a fost alcatuita de nutritionistul Iulia Hadarean care face parte din echipa de specialisti a Programului „inCerc” de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor Civilizatiei

Pe acelasi subiect:


Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate