Pacienti Asistente Medici

Fursecuri cu gem, fara zahar

Anca Rusen | Rubrica: Retete pentru diabet | 30 ianuarie 2019

Reteta a fost alcatuita de nutritionistul Ana Gabriela Petre care face parte din echipa de specialisti a Programului „inCerc” de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor Civilizatiei. Este o reteta sanatoasa pentru un desert pe care il poti prepara in orice perioada a anului.

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 ou
150g de unt moale
un praf de sare (3-4 g de sare)
1 lingurita de praf de copt
faina integrala cat cuprinde
nuca macinata (aproximativ 150 g)
gem de fructe fara zahar

Cum se prepara:

Se pun intr-un castron: galbenusul de ou, untul, faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se amesteca pana se formează o coca buna de modelat.
Separat se pune albusul nebatut intr-un castron si nuca macinata in alt castron. Se ia putina coca si se modeleaza ca o biluta, se da prin albusul nebatut si apoi prin nuca si se aseaza pe tava de copt, tapetata cu hartie de copt. Dupa ce se aseaza in tava se formeaza o gaura in mijlocul fursecului. Se procedeaza la fel cu restul de bilute. Se dau la cuptor la 180 de grade timp de 15 minute sau pana se rumenesc. Dupa ce sunt gata, se aseaza pe un platou si se adauga în mijlocul fursecului gemul fara zahar.

O portie contine: 

Pentru un fursec de cca 35g avem 120 de kcal, 2g proteine, 7g lipide, 11g carbohidrati.

Pe acelasi subiect:


Briose cu banane si nuca

Cozonac

Boabele de mustar de ajutor in obezitate

Ceaiuri care te ajuta cand ai febra

Musetelul protejeaza dintii impotriva tartrului

Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate