Pacienti Asistente Medici

Salata de patrunjel

Anca Rusen | Rubrica: Retete pentru diabet | 30 ianuarie 2019

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

3 legaturi de patrunjel

5 linguri de grau bulgur fiert/ quinoa /orez brun fiert

½ ceapa

2 rosii mai mici

zeama de lamaie dupa gust

sare si piper dupa gust

1 lingurita de ulei de masline presat la rece

Cum se prepara:

Se toac patrunjelul marunt, la fel si ceapa, iar rosiile se taie cubulete. Se adauga apoi bulgurul/quinoa/orezul brun, zeama de lamaie, sarea si piperul. La final se adauga uleiul preset la rece.

O portie contine:

160 kcal, 5g proteine, 5g lipide, 25g carbohidrati, 6g fibre.

Reteta a fost alcatuita de nutritionistul Ana Gabriela Petre care face parte din echipa de specialisti a Programului „inCerc” de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor Civilizatiei.

Pe acelasi subiect:


Testarea glicemiei: cand, cum si de ce

Schimbarea regimului alimentar contribuie la diminuarea cu 10% a excesului ponderal

Relatia dintre diabet si depresie este bidirectionala

Consumul de alcool si diabetul zaharat

Rolul controalelor periodice si importanta masurarii glicemiei

Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate