Pacienti Asistente Medici

Tarta cu banane

nutritionist Iulia Hadarean

Va prezentam mai jos modul de preparare si ingredientele necesare pentru prepararea acestei tarte:

INGREDIENTE – pentru blat:

70 g fulgi de ovaz

80 g migdale

un praf de sare

25 g indulcitor natural pe baza de stevie sau 20 g zahar brut

60 ml ulei de cocos

INGREDIENTE – pentru umplutura:

14 g amidon de porumb

66 g indulcitor natural pe baza de stevie sau 50 g zahar brut

un praf de sare

360 ml lapte de migdale

o lingurita extract de vanilie (esenta)

o banana, decojita

INGREDIENTE – pentru crema de nuca de cocos:

414 g crema de nuca de cocos

o lingurita extract de vanilie

24-40 g indulcitor natural pe baza de stevie, pudra, sau 20 g zahar

INGREDIENTE – pentru topping:

crema de nuca de cocos

doua banane, decojite

Cum se prepara:

Incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius si pregateste o tava de placinta sau tarta. Separat, intr-un blender, adauga ovazul, indulcitorul natural, sarea si migdalele si amesteca-le bine. Trebuie sa obtii o compozitie cremoasa, omogena.

Incepe sa adaugi uleiul de cocos si amesteca in continuare. Compozitia trebuie sa fie ca o coca, asa ca este de preferat sa nu se farâmiteze in mâna. Daca este necesar, poti sa mai adaugi putin ulei de cocos.

Transfera compozitia in tava. Atentie, este indicat sa ungi tava cu putin ulei de cocos sau sa asezi pe ea hârtie pentru copt. Intinde bine aluatul pe toata suprafata tavii. Lasa aluatul la copt timp de 15 minute, apoi mareste temperatura cuptorului la 190 de grade Celsius si asteapta inca 5-10 minute. Scoate tava din cuptor si las-o sa se raceasca.

Pasul urmator este sa prepari umplutura. Intr-o tigaie, amesteca amidonul de porumb, indulcitorul pe baza de stevie, sarea si laptele de migdale. Amesteca la foc mediu, timp de 4-6 minute. La final, adauga extractul de vanilie si lasa compozitia sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, este recomandat sa torni compozitia intr-un bol si sa o lasi la rece timp de 2-3 ore.

Pasul urmator este sa amesteci crema de nuca de cocos cu ajutorul unui mixer. Trebuie sa obtii o compozitie care seamana cu frisca. Tot acum poti sa adaugi putin indulcitor natural si esenta de vanilie. Lasa compozitia la frigider timp de câteva minute.

Dupa ce s-a racit, amesteca budinca impreuna cu crema de nuca de cocosapoi toarn-o peste blat si adauga cateva felii de banane pentru topping. Daca este necesar, poti sa mai adaugi putina crema de nuca de cocos.

Tarta se pastreaza foarte bine la rece, insa este recomandat sa o consumi in primele 48 de ore.

Pofta buna!

Valori nutritionale pentru o bucata (150 g):

320 Kcal
11,2 g proteine
19 g lipide
25,7 g carbohidrati

Reteta a fost alcatuita de nutritionistul Iulia Hadarean care face parte din echipa de specialisti a Programului „inCerc” de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor Civilizatiei.

nutritionist Iulia Hadarean

Pe acelasi subiect:


Testarea glicemiei: cand, cum si de ce

Schimbarea regimului alimentar contribuie la diminuarea cu 10% a excesului ponderal

Relatia dintre diabet si depresie este bidirectionala

Consumul de alcool si diabetul zaharat

Rolul controalelor periodice si importanta masurarii glicemiei

Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate