Alimente care contin mai mult zahar decat crezi

Anca Rusen | Rubrica: Alimentatie sanatoasa | 18 decembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Multe persoane incearca sa consume cat mai putin zahar, insa multe alimente contin zaharuri ascunse, inclusiv unele alimente la care nici nu te-ai gandi.

American Heart Association recomanda ca femeile sa-si limiteze consumul de zahar adaugat la 6 lingurite pe zi, in timp ce barbatii ar trebui sa-si limiteze aportul la 9 lingurite.

Iata cateva alimente si bauturi care au mai mult zahar decat crezi:

  • Desi este foarte bun, nutritiv, multe tipuri de iaurt, la fel ca multe alte produse cu un continut scazut de grasimi, au adaos de zahar pentru a imbunatati aroma.
  • Aceste este unul dintre cele mai populare condimente din intreaga lume, iubit de cei mici, insa contine mult zahar.
  • Sosul de spaghete. Majoritatea sosurilor din comert contin o cantitatea mare de zahar. Daca vrei sa eviti acest lucru, fa singura acasa sosul.
  • Bauturile sportive. Acestea au rolul de a hidrata si sa ajute sportivii care au perioade lungi de antrenamente. Din acest motiv, ele contin cantitati mari de zaharuri adaugate, care pot fi absorbite rapid si utilizate pentru energie.
  • Cerealele de la micul dejun. Sunt foarte bune, extrem de usor de acceptat si de copii, Insa, ele contin zahar de aceea nu este bine sa le consumati zilnic. Verifica eticheta si incerca sa alegei pe cele care au un continut ridicat de fibre si nu contine zahar adaugat.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere