Diabet A-Z » Diagnosticare diabet

Diabetul explicat de medici

Cum se pune diagnosticul diabetului de tip 1

Cum se pune diagnosticul diabetului de tip 1

De cele mai multe ori omul ajunge la medic pentru analize de rutina, in urma carora apar modificarile biochimice specifice care pun diagnosticul de diabet zaharat tip 1 (sau tipul 2, in functie de rezultatele obtinute).

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Stiri, noutati, campanii

Cum se diagnosticheaza diabetul zaharat – analize de sange

Cum se diagnosticheaza diabetul zaharat – analize de sangeIn primul rand pentru a ramane sanatos pentru cat mai mult timp sunt necesare analize de sange efectuate periodic. Diabetul zaharat este o afectiune cronica, pe viata pe care este bine sa o diagnostichezi cat mai repede pentru a putea sa controlezi boala si pentru a amana pe cat posibil complicatiile ei. Afectiunea influenteaza modul   » Mai mult

Aproximativ 5 % din populatia judetului Timis sufera de diabet

Aproximativ 5 % din populatia judetului Timis sufera de diabetAproximativ 5% din populatia judetului Timis are diabet zaharat, potrivit datele Casei Judetene de Sanatate Timis. Ultimele statistici centralizate la finalul anului 2017, indica un numar total de 30.289 de persoane care sufera de diabet in acest judet.

Diabetul, una dintre cele patru boli care cauzeaza cele mai multe decese la nivel global

Diabetul, una dintre cele patru boli care cauzeaza cele mai multe decese la nivel globalUn raport al expertilor internationali in sanatate publica, arata ca ca la nivel mondial sunt 4 boli care cauzeaza cele mai multe decese. Acestea sunt: cancerul, bolile cardiovasculare, bolile cronice respiratorii si diabetul.

Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate