Diabet A-Z » Diagnosticare diabet

Diabetul explicat de medici

Cum se pune diagnosticul diabetului de tip 1

Cum se pune diagnosticul diabetului de tip 1

De cele mai multe ori omul ajunge la medic pentru analize de rutina, in urma carora apar modificarile biochimice specifice care pun diagnosticul de diabet zaharat tip 1 (sau tipul 2, in functie de rezultatele obtinute).

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Stiri, noutati

Cum se diagnosticheaza diabetul zaharat – analize de sange

Cum se diagnosticheaza diabetul zaharat – analize de sangeIn primul rand pentru a ramane sanatos pentru cat mai mult timp sunt necesare analize de sange efectuate periodic. Diabetul zaharat este o afectiune cronica, pe viata pe care este bine sa o diagnostichezi cat mai repede pentru a putea sa controlezi boala si pentru a amana pe cat posibil complicatiile ei. Afectiunea influenteaza modul   » Mai mult

Aproximativ 5 % din populatia judetului Timis sufera de diabet

Aproximativ 5 % din populatia judetului Timis sufera de diabetAproximativ 5% din populatia judetului Timis are diabet zaharat, potrivit datele Casei Judetene de Sanatate Timis. Ultimele statistici centralizate la finalul anului 2017, indica un numar total de 30.289 de persoane care sufera de diabet in acest judet.

Diabetul, una dintre cele patru boli care cauzeaza cele mai multe decese la nivel global

Diabetul, una dintre cele patru boli care cauzeaza cele mai multe decese la nivel globalUn raport al expertilor internationali in sanatate publica, arata ca ca la nivel mondial sunt 4 boli care cauzeaza cele mai multe decese. Acestea sunt: cancerul, bolile cardiovasculare, bolile cronice respiratorii si diabetul.

Asociatia Acces la Sanatate © 2019

diabet-az.ro Web analytics

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere