Aproximativ 5 % din populatia judetului Timis sufera de diabet

Pavel Adriana | Rubrica: Diagnosticare diabet | 1 noiembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Aproximativ 5% din populatia judetului Timis are diabet zaharat, potrivit datele Casei Judetene de Sanatate Timis.

Ultimele statistici centralizate la finalul anului 2017, indica un numar total de 30.289 de persoane care sufera de diabet in acest judet.

Diabetul afecteaza in principal populatia in varsta – mai mult de 70% dintre cazuri sunt inregistrate la persoane peste 60 de ani. Pe grupe de varsta, prevalenta cea mai ridicata este atribuita categoriei 60-69 de ani: 40% din totalul cazurilor (12.153) se afla in acest interval.

Putin peste un sfert din totalul persoanelor cu diabet, respective 26%, fac parte din grupa de varsta 20-59 de ani care reprezinta, intr-o proportie ridicata, populatia considerata activa. In ceea ce priveste populatia tanara, in evidentele specialistilor sunt 150 de pacienti cu varsta sub 20 de ani, cu diabet de tip 1.

Aceleasi date arata o pondere mai mare a diabetului in randul femeilor, cu aproximativ 17% mai multe cazuri decat in randul barbatilor.

Totusi, pentru ca in multe cazuri diabetul zaharat poate sa ramana nediagnosticat, numarul real al persoanelor care sufera de aceasta boala ar putea fi mult mai mare.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere