Diabet A-Z » Educatie diabet

Diabetul explicat de medici

Cu insulina, in vacanta!

Cu insulina, in vacanta!

Diagnosticul de diabet zaharat nu inseamna ca nu vei avea o vacanta frumoasa, ca nu ai voie sa faci sport, sa alergi pe malul marii sau sa urci pe munte. Inseamna numai responsabilitate fata de tine si fata de boala.

Articolul este realizat de Dr Marinela Sirbu

Stiri, noutati, campanii

Cu diabetul de sarbatori

Cu diabetul de sarbatoriChiar daca ai diabet zaharat nu inseamna ca nu te pot bucura de meniul de Craciun. Insa pentru a nu lasa diabetul sa ti strice sarbatorile de iarna trebuie sa iti planifici din timp mesele si sa ai grija sa tii glicemia sub control. De asemenea, este foarte important sa fii cat se poate de   » Mai mult

Iata cum obtii un bun control al glicemiilor in vacanta

Iata cum obtii un bun control al glicemiilor in vacantaEste un fapt bine studiat ca zaharurile din sange, greutatea corporala si trigliceridele au tendinta de a creste mai mult in timpul sarbatorilor. Cu toate acestea, persoanele cu diabet zaharat trebuie sa evite cresterea nivelului de glucoza din sange cu ajutorul unor metode simple.

Ce va contine bagajul pentru vacanta daca ai diabet zaharat tip 1

Ce va contine bagajul pentru vacanta daca ai diabet zaharat tip 1Ce trebuie sa facem inainte de a pleca in calatorie, cum ne pregatim bagajul si ce trebuie sa facem in timpul calatoriei cu avionul daca avem diabet zaharat tip 1. La toate aceste intrebari a raspuns si a oferit sfaturi utile Mirela Rebenciuc Leonte, medic diabetolog, in cadrul conferintei ”Noi si diabetul”, organizata de Asociatia   » Mai mult

Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate