Intrebari pentru intalnirile cu specialistii in diabet

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Viata cu diabet este o calatorie, iar specialistul in diabet este ghidul dvs., conectandu-va cu instrumentele si sprijinul de care aveti nevoie pentru a ramane sanatos.

Cand vicepresedintele Coalitiei pentru Sprijinirea Pacientilor cu Diabet, are o intalnire cu un nou furnizor, observa limbajul sau corporal. Bratele incrucisate, ochii care nu privesc interlocutorul, mana pe clanta usii? Aceste semne indica o persoana care nu este foarte implicata.

Intr-o intalnire de succes ambele parti se simt relaxate. „Te vor privi in ochi atunci cand vorbesc. Vor comunica folosind termeni simpli, usor de inteles. Va vor evalua nivelul de intelegere cu ceea ce urmeaza sa cuprinda asistenta pentru ingrijirea sanatatii dvs.”, spune o pacienta care a fost diagnosticata cu diabet zaharat tip 1 la 12 ani si acum scrie pe blogul sau despre experienta ei.

Specializari pe tratarea diabetului

Iti doresti un furnizor care are cunostinte temeinice despre diabet si care trateaza pacientii cu nevoi medicale similare. De exemplu, daca aveti diabet de tip 1 si utilizati un monitor permanent pentru glucoza si o pompa de insulina, doriti sa va consultati cu un furnizor care este familiarizat cu astfel de dispozitive. Acea persoana ar putea fi un endocrinolog, dar trebuie sa stiti ca nu toti endocrinologii sunt specializati in diabet. Unii trateaza, in general, bolile tiroidiene. S-ar putea sa descoperiti o compatibilitate cu un medic de asistenta primara, sora medicala sau asistent medical, specializati pe tratrea diabetului.

De asemenea, este important sa aveti incredere in instinctele dvs.. Un furnizor de servicii medicale care te face sa te simti rusinat sau vinovat pentru ca esti supraponderal nu te trateaza ca si cum doreste sa rezolvati acea problema. Specialistii ar trebui sa incerce sa rezolve problemele prin luarea deciziilor impreuna cu pacientul, spune un dietetician si indrumator pe probleme de diabet. „Ei inteleg ca aceasta este o boala dificila”, sustine autorul a cinci carti despre diabet, inclusiv Planificarea meselor pentru diabet. „Si spun:’ Iata alegerile noastre. Ce credeti ca ar functiona mai bine? ‘ ”

Dincolo de examenul medical, furnizorul dvs. ar trebui sa va conecteze cu un consilier pentru diabet, care va va ajuta sa ramaneti pe calea atingerii obiectivelor. Este posibil sa aveti nevoie sa consultati si alti specialisti, cum ar fi un podiatru sau un oftalmolog.

Desigur, impartiti si responsabilitatea. Veniti, la intalnirile cu indrumatorii dvs., cu glucometrul sau cu evidenta nivelurilor glicemiei, o lista cu intrebari si reinnoirea retetelor necesare. „Avem obligatia de a face tot posibilul ca aceasta relatie sa fie mai puternica”, spune vicepresedintele Coalitiei pentru Sprijinirea Pacientilor cu Diabet.

Intrebari pentru intalnirile cu specialistii in diabet

Ar fi bine sa am rezultatele analizelor inainte de intalnire pentru a le putea discuta?

Vedeti mai multi pacienti cu diabet de tip 1 sau de tip 2?

Ce informatii ar trebui sa aduc la examinarile medicale?

Ce optiuni am in ceea ce priveste tratamentul meu?

Unde pot primi informatii despre diabet si ajutor?

Ce alti profesionisti din domeniul sanatatii vor fi implicati in ingrijirea mea?

Etichete: / / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere