Diabetul, una dintre cele patru boli care cauzeaza cele mai multe decese la nivel global

Pavel Adriana | Rubrica: Diagnosticare diabet | 24 septembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Un raport al expertilor internationali in sanatate publica, arata ca ca la nivel mondial sunt 4 boli care cauzeaza cele mai multe decese. Acestea sunt: cancerul, bolile cardiovasculare, bolile cronice respiratorii si diabetul.

Tarile membre ale Organizatiei Natiunilor Unite au semnat un angajament de a reduce mortile premature din aceste patru cauze, insa de cealalta parte, o analiza paralela arata ca doar jumatate dintre aceste state vor reusi atingerea acestui obiectiv pana in 2030.

Potrivit CNN, cele 193 de state membre ONU si-au asumat 17 angajamente, care include, pe langa limitarea numaraului de decese, si eradicarea saraciei, a foametei, o educatie de calitate si imbunatatirea starii de sanatate.

„Acestea sunt aspiratii, angajamente pentru ca omenirea sa aiba vieti mai bune, mai sanatoase acum si in viitor”, a spus profesorul Majid Ezzati, autor al raportului si decan la Imperial College din Londra, citat de sursa precizata.

Raportul mentionat mai arata ca doar 35 de tari vor reusi sa reduca moartea prematura a femeilor, pana in 2030, si doar 30 in cazul barbatilor.

 

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere