APCR solicita introducerea pe lista de medicamente compensate si gratuite a inca cinci molecule, inclusiv pentru diabet

Pavel Adriana | Rubrica: Stiri diverse | 19 octombrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Alianta Pacientilor Cronici din Romania solicita introducerea pe lista de medicamente compensate si gratuite a inca cinci molecule noi, pe langa cele deja introduse.

Potrivit presedintelui APCR, Cezar Irimia, cele cinci molecule trateaza patologii cronice, printre care diabetul, artrita reumatoida si psoriazisul.

„Este vorba despre cinci molecule de care au uitat cumva prin omisiune sau intentionat sa fie introduse pe aceste liste, ceea ce a determinat o reactie imediata a noastra privind accesul tuturor pacientilor pe toate patologiile cronice la aceste medicamente noi care pot face pana la urma diferenta intre viata si moarte. Moleculele sunt dedicate diabetului zaharat, artritei reumatoide, psoriazisului, diferite patologii cronice”, a spus Irimia citat de Agerpres.

El a afirmat ca APCR a solicitat o dezbatere publica in acest sens pentru ca toate medicamentele care au fost evaluate sa fie introduse pe lista de medicamente compensate si gratuite.

„Noi am solicitat aceasta dezbatere cerand in mod clar ca toate medicamentele care au fost evaluate si au trecut prin toate furcile caudine sa fie introduse pe lista de compensate si gratuite deoarece nu dorim sa discriminam pacientii cu diferite patologii fata de cele alese initial de dumnealor sa fie introduse in lista de compensate si gratuite”, a declarat presedintele APCR, Cezar Irimia, conform sursei mentionate.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere