ARoND: proiect platforma online “Mananca smart”

Anca Rusen | Rubrica: Campanii diabet | 13 noiembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Asociatia Romana de Nutritie si Dietetica (ARoND) isi doreste sa lanseze platforma online “Mananca smart”.

Astfel, utilizand tehnologia IT si ultimele descoperiri in genetica si nutritie specialistii de la ARoND vor dezvolta o platforma online prin care utilizatorii pot stabili alimentele si suplimentele nutritionale necesare pentru a satisface nevoile nutritionale personalizate, pentru un interval dorit de timp.

“Cunoscand alimentele si cantitatile adecvate de consumat, pentru un interval de timp, utilizatorii vor avea informatiile necesare pentru: – achizitia doar a acelor alimente care sunt sanatoase pentru ei si se incadreaza in preferintele lor alimentare – achizitiona suplimentele nutritionale necesare in cazul in care prin alimentatie nu se aduce un aport suficient de nutrienti – a putea gati sanatos si conform preferintelor lor – a putea monitoriza incadrarea in parametrii adecvati stabiliti: macronutrienti, micronutrienti, aport energetic, etc. Utilizatorii platformei vor sti exact ce inseamna alimentatia sanatoasa, cum sa previna instalarea bolilor cronice a caror aparitie este major influentata prin alimentatie, cum sa imbunatateasca procesul vindecarii, in cazul carora nutritia trebuie corect incadrata in contextul medicatiei aferente”, a spus medicul Florentina Ruta, presedinta Asociatiei de Nutritie si Dietetica.

Specialistul a mai spus si ca la finalizarea proiectului, va rezulta digitalizarea procesului de identificare a solutiilor terapeutice nutritionale prin care toti utilizatorii vor beneficia de: facilitarea accesului la informatii, schimbarea procedurii de implementare a dietelor personalizate in sensul reducerii timpului de calcul a necesarului energetic si de nutrienti, particularizat pe individ, schimbarea comportamentul alimentar, in sens sanogen, la nivel de individ sau grup, prin influentarea obiceiurilor de cumparare si a celor de consum a alimentelor.

Daca va place acest proiect, va rugam sa-l sustineti prin acordarea votului dumneavoastra.

https://taraluiandrei.ro/ro-smart/sanatate?i=123586&fbclid=IwAR24_sbu0y6o6nqrNqU7uhr6hxAlvu1ky6hyWBOITuuwHZVm_zc6b5xH3BQ#/votare

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere