Calculeaza riscul de diabet

Puteti completa acest formular pentru dumneavoastra sau pentru o persoana apropiata. Este important sa completati cu date corecte pentru o cat mai buna acuratete a scorului final. Rezultatul testului este orientativ si nu poate fi considerat o opinie medicala. Pentru o evaluare corecta, personalizata, va sfatuim sa va adresati medicului de familie.
Datele pe care le oferiti sunt anonime. Sistemul nu stocheaza date personale.

De ce este important
Nu exista o delimitare clara a faptului ca diabetul zaharat ar fi mai mult diagnosticat la barbati decat la femei. De regula incidenta aparitiei lui este de 1 la 1, raport pe sexe. Barbatii sunt insa mai neglijenti cu starea lor de sanatate si merg mai rar la controale medicale, astfel ei putand sa aiba diabet zaharat tip 2 nediagnosticat mai multa vreme decat o femeie. Femeile ajung mai repede la medic deoarece fac frecvente infectii urinare (din cauza cantitatii mari de zahar pe care corpul o elimina prin urina), infectii care sunt deranjante si care le trimit la doctor. In cadrul consultului pentru aceste infectii se fac si analize si se depisteaza mai devreme prezenta unui diabet zaharat tip 2.

INCEPETI TESTUL SELECTAND GENUL

BARBAT FEMEIE

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate