Cum si ce mananca angajatii romani la pranz

Pavel Adriana | Rubrica: Alimentatie sanatoasa | 16 octombrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Un studiu realizat de Uber Eats si YouGov in 9 tari europene arata ca 1 din 4 oameni mananca aceleasi feluri de mancare in fiecare zi. Ce mananca angajatii romani si la ce ora, aflati in randurile urmatoare

Sandvisul pregatit acasa este cel mai consumat fel de mancare la pranz (63%). Urmeaza pizza (51%), burgerii (40%) si salatele (39%).

De asemenea, studiul arata si ca timpul dedicat pranzului la munca s-a scurtat considerabil. In medie, un angajat acorda aproximativ 30 de minute mesei, iar datekle arata ca 32% dintre angajati nu isi iau deloc aceasta pauza.

In plus, peste 50% dintre cei care mananca la birou isi savureaza pranzul chiar pe birou, in vreme ce 30% lucreaza in timp ce mananca.

Studiul a mai relevant ca obiceiurile alimentare difera destul de mult de la o tara la tara. Astfel, polonezii sunt cei mai predispusi sa manance acelasi lucru zi de zi, in vreme ce olandezii variaza cel mai mult meniul de pranz – doar 18% dintre ei mananca acelasi lucru in fiecare zi. Tot polonezii sunt cei care isi iau cele mai scurte pauze de pranz (26 de minute), in timp ce portughezii isi iau nu mai putin de 59 de minute.

Romanii mananca pe tastatura

Studiul a aratat ca cel mai putin probabil sa nu-si ia deloc o pauza de pranz sunt romanii (32%). Romanii sunt, totodata, cei mai predispusi sa-si ia masa pe birou, in timp ce lucreaza, pe cand majoritatea suedezilor aleg sa manance in spatiile comune de la locul de munca.

Mai mult de 84% dintre romanii care au participat la studiu se declara frustrati de rutina de pranz si de optiunile disponibile. Ca urmare, tot mai multi incep sa apeleze la aplicatiile de livrare de mancare.

Ora pranzului

Cercetarea Uber Eats mai arata ca 61% dintre persoane mananca intre orele 12 si 13. Singurii europeni care iau masa de pranz mai tarziu sunt spaniolii, majoritatea preferand sa manance intre orele 13 si 14.

Studiul legat de obiceiurile de pranz ale angajatilor europeni a fost realizat pe un esantion de peste 8.000 de adulti din Austria, Belgia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Spania si Suedia.

Anual, la data de 16 octombrie, circa 130 de state ale lumii marcheaza Ziua mondiala a alimentatiei.

 

 

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere