Dieta unui japonez ajuta la scaderea riscului de diabet zaharat

Anca Rusen | Rubrica: Dieta diabet | 23 ianuarie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Acum doi ani, in 2017, un cercetator japonez specializat in biologie celulara a descoperit dieta care avand la baza reducerea programului de alimentatie, duce la incetinirea procesului de imbatranire dar si la o scadere semnificativa in greutate. Mai mult, se pare ca aceasta dieta ar putea sa scada riscul de cancer de piele, cancer mamar, sa reduca tensiunea arteriala si sa imbunatateasca calitatea somnului.

Astfel, conform celor la brightside.me., Yoshinori Ohsumi a descoperit un principiu al mancatului care promite scaderea in greutate si regenerarea celulara. A fost atat de inovatoare dieta acestuia incat Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie si Medicina in 2016.

Practic, conform cercetatorului, atunci cand crestem perioada in care resimtim senzatia de foame, celulele recicleaza tot ce este vechi si se reintineresc. Acest proces poarta numele de autofagie.

Conform cercetarilor efectuate de specialistul japonez, persoanele care mananca in intervalul orar 8.00 si 20.00 sunt mai predispuse la tot felul de boli, comparativ cu cei care mananca in intervalul orar 8.00 si 14.00. Practic, acesta sustine ca atunci cand fereastra de dieta este mai restransa, riscul de a dezvolta diabet zaharat, anemie sau obezitate este mult mai mic.

 

 

 

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere