Evidenta medicala – Studiu clinic randomizat

Dr Ing Daniel Petcu / Clinica de podiatrie

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

EVIDENTA MEDICALA:

Eficienta clinica a incaltamintei cu talpa balansoar rigida in preventia reaparitiei ulcerelor la pacientii cu diabet si polineuropatie diabetica:

Studiu clinic randomizat

Participanti

51 de pacienti cu neuropatie diabetica si un ulcer plantar recent vindecat au fost impartiti in mod aleator intre grupul de control (incaltaminte terapeutica cu talpa balansoar semi-rigida) si cel experimental (incaltaminte terapeutica cu talpa balansoar rigida). Pacientii au fost evaluati timp de 6 luni sau pana la aparitia unei noi ulceratii.

Rezultate

Pacientii din grupul experimental cu talpa balansoar rigida, cu o aderenta la incaltamintea terapeutica mai mare de 60%, au prezentat un risc de reulceratie cu 64% mai mic decat cei din grupul control cu talpa balansoar semi-rigida.

Concluzii

Pentru reducerea riscului de reaparitie a ulceratiilor recomandam utilizarea incaltamintei terapeutice cu talpa balansoar rigida la pacientii cu polineuropatie si o istorie a ulceratiilor.

Sursa: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0219537

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / /

Dr Ing Daniel Petcu / Clinica de podiatrie

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere