Expozitie cu produse romanesti sanatoase si plante anticancerigene

Pavel Adriana | Rubrica: Stiri diverse | 27 septembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

La Muzeul de Istorie Naturala din Sibiu a fost vernisata o expozitie cu plante anticancerigene, ocazie cu care s-a organizat si o degustare de preparate sanatoase.

Potrivit unui comunicat de presa, expozitia poate fi vizitata in data de 31 octombrie anul curent, iar cei care vor trece pragul vor putea sa afle informatii utile despre alimentatia sanatoasa si anticancerigena.

„O dieta anti-cancer este o strategie importanta care se poate folosi pentru a reduce riscul de cancer. Institutiile de tratarea cancerului recomanda, de exemplu, a se consuma zilnic cel putin cinci portii de fructe si legume si, cel mai important, a se consuma cantitatea potrivita de alimente pentru a ramane la o greutate sanatoasa. In plus, cercetatorii au descoperit ca anumite alimente care previn cancerul pot fi o parte importanta a unei diete anti-cancer. Expozitia temporara Plantele anti-cancer reprezinta o selectie de plante foarte cunoscute si recomandate in dieta oricarei persoane, in special a bolnavilor de cancer. Desi sunt la indemana oricarei persoane, efectul terapeutic si modul de actionare asupra tumorilor este un aspect mai putin cunoscut de publicul vizitator”, a precizat Ghizela Vonica, curatorul expozitiei.

Printre exponate se afla fructe si legume romanesti, foarte usor de procurat sau de cultivat, de la mere, nuci, rosii, varza, patrunjel, sfecla rosie, morcov si altele.

 

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere