Expozitie de plante medicinale din Romania

Anca Rusen | Rubrica: Stiri diverse | 3 septembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Muzeul de Istorie Naturala din Sibiu va gazdui, in luna septembrie, prima expozitie cu plante medicinale anticancerigene din Romania, realizata in colaborare cu specialisti farmacologi si medici oncologi, cu scopul de a arata ca exista in tara, la indemana oricui, remedii pentru cancer, a declarat Ghizela Vonica, expert botanist al muzeului sibian.

„Sunt peste 200 de plante in flora spontana, in salbaticie sau in gradina, marea majoritate sunt condimente pe care ar trebui sa le folosim foarte des in mancare. Si, daca stii sa le folosesti, ele sunt medicamente”, a explicat Ghizela Vonica, potrivit Agerpres.

Ghizela Vonica studiaza plantele de o viata, datorita profesiei sale, si si-a propus sa ofere publicului interesat informatii simple, corecte si utile despre proprietatile antitumorale ale plantelor de la noi din tara.

„Eu vreau sa aduc in expozitie plante care se gasesc aici, in Romania. Sunt plante cunoscute. Spre exemplu, patrunjelul are de 10 ori mai multa vitamina C decat o lamaie si este foarte bun pentru stimularea imunitatii corpului”, a mai spus Ghizela Vonica, potrivit sursei mentionate.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere