Factorii de risc pentru aparitia problemelor sexuale

Anca Rusen | Rubrica: Alte complicatii | 21 martie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Sanatatea sexuala este stransa legata de controlul bun al diabetului zaharat, in cazul persoanele care au aceasta afectiune cronica. Insa cum viata sexuala a fiecarei persoane este un subiect extrem de delicat, foarte putini pacienti isi dezvaluie problema si au curajul de a vorbi cu medicul despre problemele pe care le intampina.

Disfunctia erectila este intalnita la mai mult de jumatatea dintre barbatii care au diagnosticul de diabet zaharat de peste 10 ani. De asemenea, sunt studii care arata ca barbatii care au disfunctie erectila si diabet zaharat sunt, de asemenea, mai susceptibili de a avea boli de inima, deoarece factorii de risc pentru disfunctia erectila sunt aceleasi  ca si in cazul bolii coronariene.

Pentru bărbați, cele mai dese sunt problemele erectile sau ejacularea. Pe cand femeile au probleme care tine de lipsa dorintei sexuale sau de cea a lubrefierii, spun specialistii de la diabetes.co.uk.

De asemenea, in cazul celor afectati de diabet, are loc o deteriorare a nervilor autonomi care va interfera cu fluxul sanguin iar acest lucru duce la aparitia unor probleme legate de functia sexuala. Principalele probleme intalnite la barbati sunt disfunctia erectila, ejacularea retrograda.

Concret, medicii arata ca barbatii cu diabet zaharat slab controlat au mai multe sanse de a avea probleme sexuale decat cei care au un control bun al bolii de fond.

Mai mult, persoanele diagnosticate cu diabet zaharat, intampina probleme ale tractului urinar. Medicii atrag atentia asupra faptul ca realizarea unui control bun al bolii de baza, mentinerea sub control al glicemiilor poate sa reduca riscurile de aparitie a problemelor urologice si a celor sexuale.

Iata care sunt principalii factori de risc pentru sanatatea sexuala:

  • Nivelul scazut de control al glicemiei si existenta unui nivel crescut al colesterolului.
  • Existenta hipertensiunii arteriale,
  • Obezitatea,
  • Varsta – peste 40 de ani,
  • Fumatul,

Realizarea unui bun control al glucozei din sange dar si mentinerea colesterolului in valorile optime, activitatea fizica si mentinerea unei greutati optime, precum si oprirea fumatului vor duce la reducerea riscului de aparitie a problemelor sexuale.

 

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere