Factorii de risc pentru aparitia problemelor sexuale

Anca Rusen | Rubrica: Alte complicatii | 21 martie 2019

Sanatatea sexuala este stransa legata de controlul bun al diabetului zaharat, in cazul persoanele care au aceasta afectiune cronica. Insa cum viata sexuala a fiecarei persoane este un subiect extrem de delicat, foarte putini pacienti isi dezvaluie problema si au curajul de a vorbi cu medicul despre problemele pe care le intampina.

Disfunctia erectila este intalnita la mai mult de jumatatea dintre barbatii care au diagnosticul de diabet zaharat de peste 10 ani. De asemenea, sunt studii care arata ca barbatii care au disfunctie erectila si diabet zaharat sunt, de asemenea, mai susceptibili de a avea boli de inima, deoarece factorii de risc pentru disfunctia erectila sunt aceleasi  ca si in cazul bolii coronariene.

Pentru bărbați, cele mai dese sunt problemele erectile sau ejacularea. Pe cand femeile au probleme care tine de lipsa dorintei sexuale sau de cea a lubrefierii, spun specialistii de la diabetes.co.uk.

De asemenea, in cazul celor afectati de diabet, are loc o deteriorare a nervilor autonomi care va interfera cu fluxul sanguin iar acest lucru duce la aparitia unor probleme legate de functia sexuala. Principalele probleme intalnite la barbati sunt disfunctia erectila, ejacularea retrograda.

Concret, medicii arata ca barbatii cu diabet zaharat slab controlat au mai multe sanse de a avea probleme sexuale decat cei care au un control bun al bolii de fond.

Mai mult, persoanele diagnosticate cu diabet zaharat, intampina probleme ale tractului urinar. Medicii atrag atentia asupra faptul ca realizarea unui control bun al bolii de baza, mentinerea sub control al glicemiilor poate sa reduca riscurile de aparitie a problemelor urologice si a celor sexuale.

Iata care sunt principalii factori de risc pentru sanatatea sexuala:

  • Nivelul scazut de control al glicemiei si existenta unui nivel crescut al colesterolului.
  • Existenta hipertensiunii arteriale,
  • Obezitatea,
  • Varsta – peste 40 de ani,
  • Fumatul,

Realizarea unui bun control al glucozei din sange dar si mentinerea colesterolului in valorile optime, activitatea fizica si mentinerea unei greutati optime, precum si oprirea fumatului vor duce la reducerea riscului de aparitie a problemelor sexuale.

 

Pe acelasi subiect:


Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate