Femeile cu diabet au risc mai mare de AVC

Pavel Adriana | Rubrica: Afectiuni cardiovasculare | 26 octombrie 2018

Un medic austriac spune ca femeile cu diabet zaharat sunt de doua ori mai expuse riscului de a suferi un accident vascular cerebral (AVC) decat cele care nu sufera de aceasta boala.

Potrivit Agentiei Xinhua, un expert de la Universitatea de Medicina din Viena, este de parere ca motivul pentru riscul crescut de accident vascular cerebral la femei este deteriorarea mecanismului de reglare a nivelului de zahar din sange.

Coagularea sangelui

Conform sursei mentionate, specialistul mai afirma ca functia vasculara si coagularea sangelui pot suferi modificari deosebit de nefavorabile, ceea ce creeaza la femei un risc mai mare pentru formarea trombozelor.

De asemenea, nivelurile mai ridicate de zahar din sange nu sunt singura problema, iar un rol il joaca si hipertensiunea arteriala, inflamatiile, plus diversi alti factori legati de stilul de viata, cum ar fi depresia.

Schimbarile in stilul de viata care sunt implementate mai devreme ar putea preveni diabetul gestational specific perioadei de sarcina si care, potrivit specialistilor, constituie un factor de risc pentru declansarea mai tarziu a unui diabet zaharat de tip 2.

Pe acelasi subiect:


Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate