Femeile cu diabet au risc mai mare de AVC

Pavel Adriana | Rubrica: Afectiuni cardiovasculare | 26 octombrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Un medic austriac spune ca femeile cu diabet zaharat sunt de doua ori mai expuse riscului de a suferi un accident vascular cerebral (AVC) decat cele care nu sufera de aceasta boala.

Potrivit Agentiei Xinhua, un expert de la Universitatea de Medicina din Viena, este de parere ca motivul pentru riscul crescut de accident vascular cerebral la femei este deteriorarea mecanismului de reglare a nivelului de zahar din sange.

Coagularea sangelui

Conform sursei mentionate, specialistul mai afirma ca functia vasculara si coagularea sangelui pot suferi modificari deosebit de nefavorabile, ceea ce creeaza la femei un risc mai mare pentru formarea trombozelor.

De asemenea, nivelurile mai ridicate de zahar din sange nu sunt singura problema, iar un rol il joaca si hipertensiunea arteriala, inflamatiile, plus diversi alti factori legati de stilul de viata, cum ar fi depresia.

Schimbarile in stilul de viata care sunt implementate mai devreme ar putea preveni diabetul gestational specific perioadei de sarcina si care, potrivit specialistilor, constituie un factor de risc pentru declansarea mai tarziu a unui diabet zaharat de tip 2.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere