Fructul dragonului (Pitaya) – fructul exotic ce previne diabetul zaharat

Pavel Adriana | Rubrica: Alimentatie sanatoasa | 5 octombrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Fructul dragonului cunoscut si sub denumirea de Pitaya, este un fruct exotic intalnit cu predilectie in America Centrala, de Sud, dar si in Asia. Se gaseste, in ultimii ani, si in magazinele din Romania.

Ceea ce este mai putin cunoscut la noi este faptul ca Fructul dragonului, pe langa gustul special, are si numeroase beneficii pentru sanatatii. Pitaya este foarte bogat in vitamina C, magneziu si calciu, dar poate cel mai important rol este acela de a fi un remediu natural impotriva diabetului zaharat, dupa cum au aratat mai multe studii, printre care unul realizat in anul 2010 si ale carui concluzii au fost publicate in jurnalul Pharmacognosy Research.

De asemenea, aceleasi cercetari au demonstrat ca fructul dragonului are un impact considerabil si asupra stresului oxidativ si rigidizarii aortei, fiind, asadar, eficient si in prevenirea bolilor cardiovasculare.

Explicatia pe care oamenii de stiinta au gasit-o este aceea ca semintele din acest fruct sunt bogate in acizi grasi polinesaturati, ceea ce scade nivelul trigliceridelor si implicit si riscul acestor afectiuni.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere