Fructul dragonului (Pitaya) – fructul exotic ce previne diabetul zaharat

Pavel Adriana | Rubrica: Mancarea ca preventie in diabet | 5 octombrie 2018

Fructul dragonului cunoscut si sub denumirea de Pitaya, este un fruct exotic intalnit cu predilectie in America Centrala, de Sud, dar si in Asia. Se gaseste, in ultimii ani, si in magazinele din Romania.

Ceea ce este mai putin cunoscut la noi este faptul ca Fructul dragonului, pe langa gustul special, are si numeroase beneficii pentru sanatatii. Pitaya este foarte bogat in vitamina C, magneziu si calciu, dar poate cel mai important rol este acela de a fi un remediu natural impotriva diabetului zaharat, dupa cum au aratat mai multe studii, printre care unul realizat in anul 2010 si ale carui concluzii au fost publicate in jurnalul Pharmacognosy Research.

De asemenea, aceleasi cercetari au demonstrat ca fructul dragonului are un impact considerabil si asupra stresului oxidativ si rigidizarii aortei, fiind, asadar, eficient si in prevenirea bolilor cardiovasculare.

Explicatia pe care oamenii de stiinta au gasit-o este aceea ca semintele din acest fruct sunt bogate in acizi grasi polinesaturati, ceea ce scade nivelul trigliceridelor si implicit si riscul acestor afectiuni.

Pe acelasi subiect:


Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate