Ghimbirul ajuta la cresterea sensibilitatii la insulina

Anca Rusen | Rubrica: Alimentatie diabet | 19 decembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

O multime de studii arata ca ghimbirul duce la cresterea sensibilitatii la insulina si protejeaza impotriva diabetului zaharat.

Exista dovezi ca ghimbirul poate creste de fapt sensibilitatea la insulina si faciliteaza simptomele diabetului.

De exemplu, un studiu efectuat pe persoane diagnosticate cu diabet tip 2 a aratat ca doar doua grame de pulbere de ghimbir a scazut zilnic zaharul din sange al participantilor cu 12%.

Un studiu din 2006 publicat in Jurnalul de Chimie Agricola si Alimentatie a constatat ca ghimbirul poate chiar sa protejeze impotriva complicatiilor grave ale diabetului netratat, cum ar fi retinopatia diabetica.

De asemenea, ghimbirul poate reduce nivelul de colesterol din sange.

Sunt studii care arata ca ghimbirul poate duce la scaderi semnificative ale nivelului colesterolului LDL si a concentratiilor de trigliceride din sange.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere