Ghimbirul ajuta la cresterea sensibilitatii la insulina

Anca Rusen | Rubrica: Alimentatie diabet | 19 decembrie 2018

O multime de studii arata ca ghimbirul duce la cresterea sensibilitatii la insulina si protejeaza impotriva diabetului zaharat.

Exista dovezi ca ghimbirul poate creste de fapt sensibilitatea la insulina si faciliteaza simptomele diabetului.

De exemplu, un studiu efectuat pe persoane diagnosticate cu diabet tip 2 a aratat ca doar doua grame de pulbere de ghimbir a scazut zilnic zaharul din sange al participantilor cu 12%.

Un studiu din 2006 publicat in Jurnalul de Chimie Agricola si Alimentatie a constatat ca ghimbirul poate chiar sa protejeze impotriva complicatiilor grave ale diabetului netratat, cum ar fi retinopatia diabetica.

De asemenea, ghimbirul poate reduce nivelul de colesterol din sange.

Sunt studii care arata ca ghimbirul poate duce la scaderi semnificative ale nivelului colesterolului LDL si a concentratiilor de trigliceride din sange.

Pe acelasi subiect:


Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate