Maculopatia diabetica, afectiune care rezulta din retinopatie

Anca Rusen | Rubrica: Ochiul diabetic - retinopatia | 20 martie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Maculopatia diabetica este o afectiune care rezulta din retinopatie. Maculopatia este deteriorarea sau degenerarea maculei, acea parte a ochiului care ne ofera vederea centrala.

Maculopatia diabetica apare atunci cand macula are o anumita leziune formata. O astfel de cauza a degenerarii maculare se datoreaza edemului macular diabetic, iar in aceasta situatie, din vasele de sange din preajma maculei se scurge un lichid ori se scurg proteinele direct in macula.

Medicii spun ca aceasta boala este tratata adesea prin interventii chirurgicale cu laser.

Simptome

Principalele simptome in cazul aceste afectiuni sunt manifestate prin estomparea vederii. Practic, persoana in cauza incepe sa aiba probleme la citit o carte, de exemplu, iar ulterior incep sa apara probleme referitoare la recunoasterea fetelor.

Edemul macular usor se poate rezolva de la sine, fara tratament, dar majoritatea oamenilor vor avea nevoie de prima linie de tratament in maculopatia diabetica, care este fotocoagularea laser.Aceasta metoda va arde retina, dar in mica masura, astfel incat ochiul sa isi poata reveni dupa interventie.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere