Mierea de albine controleaza nivelul de zahar din sange

Anca Rusen | Rubrica: Alimentatie diabet | 7 martie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Mierea nu doar că este extrem de gustoasa, dar consumul regulat de miere aduce o multime de beneficii sanatatii omului. Astfel, mierea sustine sanatatea cardiovasculara, trateaza tusea, ajuta la scaderea in greutate. În plus, are o serie de proprietati antifungice și antibacteriene, oferă organismului o serie de vitamine, minerale și antioxidanți.

Mierea creste rezistenta organismului in fata infectiilor, promoveaza cresterea bacteriilor bune in stomac, imbunatateste circulatia sangvina, reduce inflamatiile, reface Ph-ul alcalin al corpului, combate artrita.

Insa, mierea este foarte buna si pentru persoanele cu diabet zaharat. Mai exact, chiar daca este dulce la gust, mierea nu creste zahărul din sânge și este sigur pentru pacientii cu diabet. De asemnea, specialistii spun ca mierea ar putea contribuie la stabilizarea insulinei. Sunt studii care spun ca ar putea sa fie chiar o alternativă sănătoasă la îndulcitorii artificiali.

Totodată, mierea echilibreaza nivelul colesterolului. Multe studii au demonstrat că mierea poate controla nivelurile ridicate de colesterol. Un studiu a menționat chiar că un consum de 70 g de miere în mod regulat timp de 30 de zile poate reduce aceste niveluri cu 3%. În mod surprinzător, cu ajutorul mierei, puteți crește nivelurile bune de colesterol.

Nu în ultimul rând, mierea poate să fie considerată un aliat a celor care au probleme cu kilogramele in plus, chiar si persoanele cu obezitate. Mai mult, consumarea unei linguri de miere cu apă caldă vă poate reduce pofta de zahăr, ceea inseamna ca te ajuta mult in lupta ta cu kilogramele in plus. Un studiu recent a subliniat faptul că zaharurile naturale găsite în miere acționează diferit decât zahărul alb în interiorul corpului, fiind net superioara si benefica.

 

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere