Oamenii de stiinta au creat o molecula ce ar putea trata obezitatea

Pavel Adriana | Rubrica: Mentinerea greutatii optime | 17 septembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Oamenii de stiinta din cadrul unei companiei farmaceutice au dezvoltat o molecula ce poate reduce obezitatea. Aceasta descoperire ar putea fi o solutie la problema obezitatii ce afecteaza 650 de milioane de oameni din intreaga lume, relateaza agentia spaniola EFE.

Prin modificarea proteinei GDF15, expertii au reusit sa reduca greutatea corporala, prezenta insulinei in sange si nivelurile de colesterol unui grup de animale de laborator.

Initial, ei au decis sa realizeze un studiu dupa ce au observat ca nivelurile de concentratie ale proteinei GDF15 erau mai mari la oameni si la animalele supraponderale.

Cum proteina GDF15 are un ciclu scurt de viata in plasma si prin urmare este dificila producerea sa in cantitati suficiente, oamenii de stiinta au creat doua proteine diferite care au avut aceleasi rezultate.

Pe parcursul studiului, dupa ce au administrat proteina nou creata unui grup de cobai, s-a descoperit ca aceasta altereaza gusturile alimentare, iar animalele s-au orientat spre o hrana mai putin calorica.

Astfel, s-a concluzionat ca noua proteina a activat neuronii cu potential de actiune ce afecteaza conexiunea dintre intestin si creier, se arata si in articolul publicat in revista de specialitate Science Translational Medicine.

Datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca obezitatea este o problema la nivel global, care s-a triplat in ultimii 40 de ani.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere