Pierderea kilogramelor in plus reduce considerabil riscul de a face cancer

Pavel Adriana | Rubrica: Mentinerea greutatii optime | 16 octombrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

A pierde kilogramele in plus poate fi o decizie inteleapta nu doar pentru aspectul fizic si starea de bine, ci mai ales pentru sanatate. Acest lucru ne poate proteja atunci cand vine vorba de riscul de a face cancer, arata expertii in sanatate.

Oamenii de stiinta au analizat mai bine de 100 de studii realizate de-a lungul timpului si au descoperit mai multe legaturi intre imbolnavirea de cancer la persoanele de peste 50 de ani supraponderale sau obeze.

In cazul cancerului de pancreas, de exemplu, s-a constat o incidenta crescuta si la adultii cu varste sub 40 de ani cu o greutate cu mult peste cea normala, scrie revista Obesity. Iar studiile realizate pe barbatii din Israel au relevat ca adolescentii cu o greutate peste cea normala au dezvoltat intr-un procentaj mai ridicat cancer de colon la varsta maturitatii decat cei cu o greutate normala.

Desi studiile nu au dezvaluit o legatura stiintifica de cauza si efect, cercetatorii apreciaza ca mentinerea unei greutati normale este un lucru benefic pentru sanatatea intregului organism.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere