Rata de deces cauzata de COVID-19 „de patru ori mai mare” in randul persoanelor cu diabet si hiperglicemie

Journal of Diabetes Science and Technology

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Personalul medical din spitale este solicitat sa se concentreze pe gestionarea glicemiei la pacientii cu COVID-19 care au diabet si hiperglicemie, dupa ce o echipa de cercetatori a observat ca rata mortalitatii este mai mare la persoanele cu diabet zaharat.

Cercetatori de la Scoala de Medicina a Universitatii Emory din Georgia, SUA, atrag atentia ca incidenta deceselor este de patru ori mai mare in randul persoanelor cu diabet si hiperglicemie infectate cu COVID-19.

Observatiile lor se bazeaza pe datele referitoare la sanatatea a 1.122 de persoane care au fost spitalizate cu coronavirus intre 1 martie si 6 aprilie.

Cercetatorii au spus ca 42% dintre participantii la studiu aveau diabet sau hiperglicemie, ceea ce inseamna ca nivelul glicemiei lor era mai mare de 6,5%.

De asemenea, persoanele cu diabet si hiperglicemie au avut o rata de deces intraspitalicesc de 29%, comparativ cu doar 6% pentru persoanele care nu prezentau nicio afectiune.

O alta situatie a aparut in randul persoanelor care nu au fost diagnosticate cu diabet pana la acel moment. După ce au observat rata mortalitatii, cercetatorii au descoperit ca 42% dintre persoanele fara un diagnostic prealabil de diabet, care au fost internate in spital si au dezvoltat hiperglicemie, au decedat.

Dr. Bruce Bode, specialist in diabet la Asociatia Diabeticilor din Atlanta si profesor la Facultatea de Medicina a Universitatii din Emory, a declarat: „Focarul de coronavirus ne-a solicitat personalul din spitale si din sistemul de sanatate in general, cum nu s-a mai intamplat vreodata, asa ca este de inteles de ce, pana in prezent, gestionarea glicemiei nu a constituit o preocupare principala pentru medici.”

Hiperglicemie acuta necontrolata

„Aceasta cercetare confirma faptul ca diabetul este un factor de risc de deces important in cazul infectarii cu COVID-19. De asemenea, sugereaza ca pacientii cu hiperglicemie acuta necontrolata – cu sau fara un diagnostic de diabet – prezinta risc de deces mai mare decat au sesizat specialistii din spitale.”

„Tratarea hiperglicemiei este esentiala la pacienții cu COVID-19 prin administrarea de insulina subcutanat la majoritatea pacientilor bolnavi non-critici si cu insulina IV la bolnavii critici, conform standardelor nationale de specialitate.”

Echipa doctorului Bode a constatat, de asemenea, ca dintre cele 493 de persoane cu diabet care au supravietuit, sederea lor in spital a fost de aproximativ 5,7 zile fata de cei care nu aveau afectiunea si care au ramas in medie 4,3 zile.

Studiul a fost sprijinit de un furnizor de software pentru gestionarea insulinei

Dr. Valerie Garrett, directorul executiv pentru calitate al companiei, a declarat: „Aceasta analiza initiala ofera noi perspective asupra COVID-19 si sugereaza ca exista posibilitatea ca medicii sa salveze mai multe vieti, intervenind pentru o mai buna gestionare a zaharului din sange la pacientii cu hiperglicemie acuta.

„Chiar daca controlul glicemiei s-ar putea sa nu fie o prioritate pentru medicii care ingrijesc pacientii cu COVID-19, acesta este un aspect foarte important pe viitor. Suntem mandri de capacitatea companiei Glytec de a contribui la domenii importante de cercetare alaturi de personalul nostru de specialitate si ne concentram capacitatea de analiza pe dezvaluirea unor metode care pot imbunatati semnificativ tratarea pacientilor.”

Autorul principal al cercetarii, Dr. David Klonoff, director medical al Institutului de Cercetare pentru Diabet, a declarat ca descoperirile lor pot avea „implicatii importante pentru modul in care tratam pacientii cu COVID-19 care prezinta hiperglicemie pe durata spitalizarii sau care au fost deja diagnosticati cu diabet.“

Cercetarea a fost publicata in Journal of Diabetes Science and Technology.

Etichete: / / / / /

Journal of Diabetes Science and Technology

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere