Sapte copii cu diabet beneficiaza de dispozitive de monitorizare a insulinei

Anca Rusen | Rubrica: Tratament diabet la copii | 20 decembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Sapte copii din judetul Bistrita-Nasaud beneficiaza de dispozitive de monitorizare si dozare a insulinei distribuite prin intermediul programului national de diabet zaharat, sistemele fiind introduse in toamna acestui an, potrivit datelor comunicate intr-o conferinta de presa, de catre directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), Camelia Ilisuan, citat de Agerpres.

Din octombrie 2018, in programul national de diabet zaharat s-au introdus sistemele de monitorizare a glicemiei, pompele de insulina simpla si pompele de insulina dotate cu senzori, care monitorizeaza in permanenta glicemia si avertizeaza pacientul asupra variatiilor acesteia, cand sunt severe, a declarat directorul CJAS din Bistrita-Nasaud.

De asemenea, în comunicat se arata ca montarea acestor dispozitive s-a facut pe baza aprobarilor primite de la comisia regionala de la Cluj, unde au si fost instalate.

Potrivit sursei citate, pacientii au primit si materiale consumabile pentru trei luni, la expirarea acestei perioade urmand sa primeasca alte consumabile, de data aceasta prin intermediul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, pe baza unei prescriptii eliberate de medicul specialist.

Pentru analiza dosarelor depuse deja la CJAS sau care vor fi depuse pe viitor pentru astfel de dispozitive de monitorizare a insulinei, se va tine cont de cateva criterii de prioritate, copiii si tinerii avand intaietate.

Potrivit datelor Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, in programul national de diabet zaharat sunt introdusi 10.260 de pacienti din judet, dintre care 33 sunt copii si tineri pana in 19 ani.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere