Sardinele, o alegere buna pentru o nutritie sanatoasa

Pavel Adriana | Rubrica: Alimentatie sanatoasa | 1 noiembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Ceea ce mancam ne influenteaza intregul organism si important este ca in dieta noastra sa includem cele mai bune alimente pentru o functionare corecta.

Beneficiile asupra sanatatii pe care le ofera pestele sunt binecunoscute, iar in ultimii ani, nutritionistii ne recomanda sa-l consumam cat mai des.

Potrivit statisticilor, bolile de inima sunt de doua ori mai intalnite in randul diabeticilor decat in randul celor care nu sufera de aceasta boala. Drept urmare, dieta bogata in omega 3 si cea care contine colesterolul bun, respectiv somon, sardine si macrou – scade colesterolul rau si nivelul trigliceridelor.

In urma unui studiu publicat in British Medical Journal, s-a constatat o legatura clara intre consumul de sardine si scaderea riscului de AVC si boli cardiovasculare, chiar si la pacientii cu diabet.

Sardinele mai reprezinta o sursa naturala de grasimi sanatoase, calciu si vitamina D.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere