Sfecla rosie, super-alimentul ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa in sezonul rece

Pavel Adriana | Rubrica: Alimentatie sanatoasa | 26 octombrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Printre super-alimentele care trebuie incluse in dieta la inceputul sezonului rece se numara si sfecla rosie. Despre aceasta leguma, nutritionistii au numai cuvinte de lauda atunci cand vine vorba de beneficiile pentru sanatate.

Betacianina, substanta ce se gaseste in sfecla, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, printre altele. Ajuta la vindecarea bolilor de vezica biliara, la scaderea nivelului de colesterol si la vindecarea gutei. Impiedica formarea cheagurilor de sange si depunerea colesterolului pe vasele de sange.

Cercetatorii care au studiat de-a lungul timpului proprietatile acestui aliment, au concluzionat ca un consum regulat de sfecla poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si, prin urmare, previne accidentele vascular cerebrale si bolile cardiovasculare.

De asemenea, sfecla rosie este unul dintre alimentele recomandate si pentru pacientii cu diabet. Aceasta radacinoasa contine fibre alimentare și compusi cu un efect usor hipoglicemic, putand fi consumata si de către diabetici, spun nutritionistii. Are efecte diuretice si previne complicatiile cardiovasculare ale diabetului.

Potrivit The World’s Healthiest Food, sfecla rosie reprezinta si o sursa excelenta de vitamina B, mangan si potasiu. Este o sursa buna de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru si fosfor, iar acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le are sfecla asurpra sanatatii.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere