Sfecla rosie, super-alimentul ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa in sezonul rece

Pavel Adriana | Rubrica: Mancarea ca preventie in diabet | 26 octombrie 2018

Printre super-alimentele care trebuie incluse in dieta la inceputul sezonului rece se numara si sfecla rosie. Despre aceasta leguma, nutritionistii au numai cuvinte de lauda atunci cand vine vorba de beneficiile pentru sanatate.

Betacianina, substanta ce se gaseste in sfecla, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, printre altele. Ajuta la vindecarea bolilor de vezica biliara, la scaderea nivelului de colesterol si la vindecarea gutei. Impiedica formarea cheagurilor de sange si depunerea colesterolului pe vasele de sange.

Cercetatorii care au studiat de-a lungul timpului proprietatile acestui aliment, au concluzionat ca un consum regulat de sfecla poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si, prin urmare, previne accidentele vascular cerebrale si bolile cardiovasculare.

De asemenea, sfecla rosie este unul dintre alimentele recomandate si pentru pacientii cu diabet. Aceasta radacinoasa contine fibre alimentare și compusi cu un efect usor hipoglicemic, putand fi consumata si de către diabetici, spun nutritionistii. Are efecte diuretice si previne complicatiile cardiovasculare ale diabetului.

Potrivit The World’s Healthiest Food, sfecla rosie reprezinta si o sursa excelenta de vitamina B, mangan si potasiu. Este o sursa buna de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru si fosfor, iar acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le are sfecla asurpra sanatatii.

Pe acelasi subiect:


Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate