Simptomele deficitului de vitamina B12

Anca Rusen | Rubrica: Stiri diverse | 28 ianuarie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Vitamina B12 este un nutrient foarte important care face ca organismul uman sa functioneze la capacitatea maxima. Principalele simptome ale deficitului de vitamina B12 includ: oboseala persistenta, stari de nervozitate sau de depresie, un nivel ridicat la stresului in organism.

Organismul uman nu creeaza aceasta vitamina, asa ca omul trebuie sa si-o procure din alimentatie. Specialistii spun ca vitamina B12 este foarte importanta in producerea celulelor sanguine. Medicii avertizeaza ca deficitul de vitamina B12 poate sa duca in timp la aparitia unor probleme fizice sau psihice.

Adultii au nevoie de 2,4 mcg de vitamina B12 zilnic.

Principalele alimente care contin vitamina B12 sunt: carnea rosie, carnea de pui, oua, lapte, peste, cereale integrale.

Care sunt simptomele deficitului de vitamina B12?

  • Intepaturi, furnicaturi ale mainilor si picioarelor,
  • Amorteala picioarelor, apar dificultati de mers pe jos din pricina slabiciunii musculare,
  • Pielea devine palida sau icter. Mai mult, deficienta de vitamina B12 conduce la lipsa de globule rosii sau la anemie megaloblastica.
  • Obseala constanta. Explicatia consta in faptul ca in lipsa unei cantitati normale de globule rosii care au si rolul de a transporta oxigen in jurul corpului, o persoana se poate simti obosita.
  • Cresterea ritmului cardiac. Mai exact, inima poate sa bata mai repede pentru a compensa scaderea numarului de globule rosii din sange.
  • Pot sa apara si dificultati la respiratie.

Pentru oricare dintre aceste simptome, care pot sa apartina si altei afectiuni sau probleme medicale, trebuie sa va adresati medicului pentru o evaluarea a starii de sanatate.

 

 

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere