Sindromul gambelor patate

American Academy of Dermatology

Sindromul gambelor patate se manifesta prin pete atrofice maronii ce apar in special pe fata anterioara a gambelor. In cazuri rare, apare pe brate, coapse, trunchi sau in alte zone ale corpului. Denumirea medicala este dermopatia diabetica.

Petele sunt adesea maronii si nu produc simptome. Din aceste motive, sunt frecvent confundate cu petele de varsta. Spre deosebire de petele de varsta, aceste pete si linii incep de obicei sa se estompeze dupa 18 pana la 24 de luni. Diabetul dermatologic poate ramane pe piele pe termen nelimitat.

Ce trebuie sa faceti:

  • Anuntati medicul despre afectiunea dvs.;
  • Impreuna cu medicul dvs. stabiliti un program de tinere sub control strict al diabetului;
  • Daca inca nu ati fost diagnosticati cu diabet, faceti un test.

Diabetul poate afecta multe parti ale corpului, inclusiv pielea. Cand diabetul afecteaza pielea, este adesea un semn ca nivelul glucozei din sange (glicemia) este prea mare.

Acest lucru ar putea insemna ca:

Daca observati oricare dintre urmatoarele manifestari cutanate, este timpul sa discutati cu medicul dvs..

Cand ar trebui sa consultati un dermatolog

Diabetul poate provoca multe alte probleme ale pielii. Cele mai multe afectiuni ale pielii sunt inofensive, dar chiar si asa, ele pot deveni grave la persoanele care sufera de diabet. Un dermatolog poate recunoaste o boala de piele datorata diabetului si va poate ajuta sa o tratati.

Etichete: / / / /

American Academy of Dermatology

Pe acelasi subiect:


Eruptie de papule mici, rosu-galbui

Zone intunecate ale pielii care au aspect de catifea

Pete galben, rosiatice sau maronii pe piele

Pete galbui pe pleoape si in jurul pleoapelor

Plagi si rani deschise

Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate