Studiu: Barbatii care consuma cafea au risc mai mic de a suferi de disfunctie erectila

Pavel Adriana | Rubrica: Stiri diverse | 1 octombrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Un studiu al oamenilor de stiinta americani arata ca barbatii care obisnuiesc sa consume o cana sau doua de cafea pe zi, prezinta un risc mai mic de a suferi de disfunctie erectila.
O cana de cafea instant contine aproximativ 100 mg de cofeina, in timp ce o cana de cafea preparata la filtru sau ibric contine 140 de mg de cofeina. O cana de ceai sau un pahar de cola contin 75 mg, respectiv 40 mg.

Conform Daily Mail, oamenii de stiinta a descoperit ca barbatii care consuma intre 85 si 170 mg de cofeina zilnic, au un risc cu 42 % mai scazut de a suferi de impotenta, fata de cei care nu consuma deloc.

Si, tot studiul cu pricina a relevant ca barbatii care consuma o cantitate de cofeina intre 171 si 303 mg, au un risc mai mic cu 39%.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Texas au sugerat faptul ca substanta, cofeina, declanseaza o serie de efecte care duc la relaxarea sistemului de circulatie in penis, lucru care inseamna cresterea fluxului sanguin.

Consumul de cafea a fost, prin studii anterioare, legat de reducerea riscului de atacuri de cord si s-a aratat ca protejeaza impotriva dementei, diabetului de tip 2 si chiar impotriva cancerului de piele, mai precizeaza publicatia britanica.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere