Studiu: Particule de plastic in apa imbuteliata

Anca Rusen | Rubrica: Stiri diverse | 3 septembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Un studiu care a vizat apa imbuteliata a relevant ca aproape toate tipurile contin particule de plastic, relateaza AFP.

Universitatea de stat din New York a realizat teste pe 250 de esantioane ale mai multor companii si au constatat ca 93% erau contaminate. Este vorba despre despre unele dintre cele mai cunoscute marci internationale comercializate in toata lumea.

Cercetarea a aratat ca fiecare litru contine, in medie cam 10 particule de grosimea unui fir de par, iar oamenii de stiinta cred ca aceste bucati provin din capac, in momentul in care este desfacut. Nu se stie inca ce impact au particulele de plastic asupra sanatatii, dar acest studiu reprezinta un punct de plecare pentru alte studii.

De altfel, si Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca va demara cercetari despre riscurile asupra sanatatii privind plasticul din apa imbuteliata.

Oamenii de stiinta au concluzionat ca apa imbuteliata contine o cantitate de plastic de cel putin doua ori mai mare decat apa de la robinet. Cel mai intalnit tip de plastic din sticlele cu apa este polipropenul, folosit in fabricarea capacului.

Unii specialisti sustin ca exista deja o asociere intre ingerarea particulelor din plastic si anumite tipuri de cancer, infertilitate, precum si cresterea prevalentei unor boli neurologice.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere