Studiu: Renuntarea la carne ar putea preveni diabetul zaharat tip 2

Anca Rusen | Rubrica: Alimentatie sanatoasa | 11 februarie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Obezitatea reprezinta un factor de risc pentru dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2. Sunt cercetari care sustin ca renuntarea la carne, practic trecerea la o dieta vegana pentru minimum 12-16 saptamani poate sa aduca imbunatatiri ale sensibilitatii la insulina. In plus, se pare ca ar putea imbunatati si functionarea celulelor beta.

Aceste celule se gasesc in pancreas si produc si elibereaza insulina.

Astfel, conform celor de la www.medicalnewstoday.com unul dintre autorii studiului, dr. Hana Kahleova spun ca dieta vegană a determinat, de asemenea, ameliorarea nivelului zaharului din sange, atat in ​​timpul mesei cat si in timpul mesei. Cu alte cuvinte, acesta dieta ar putea duce la prevenirea diabetului zaharat de tip 2.

Autorii au si publicat rezultatele obtinute in revista Nutrients. Acestia sustin ca modificarea stilului de viata, mai exact adoptarea unei diete sanatoase si cresterea activitatii fizice poate ajuta la reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere