Studiu: Scortisoara poate combate obezitatea

Anca Rusen | Rubrica: Mentinerea greutatii optime | 3 septembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Scortisoara, un condiment comun, ar putea ajuta in lupta contra obezitatii, conform unui studiu realizat la Universitatea din Michigan din Statele Unite, cercetare citata de Agentia Xinhua si publicata in jurnalul „Metabolism„.

O echipa de oameni de stiinta de la UM a descoperit ca aldehida cinamica, care se regaseste in uleiul esential de scortisoara si ii confera acesteia aroma specifica, stimuleaza metabolismul actionand in mod direct asupra celulelor adipoase, care incep sa arda calorii si sa produca energie in cadrul unui proces numit termogeneza, relateaza si Agerpres.

Cercetatorii au studiat adipocite umane apartinand unor voluntari cu varste si etnii diferite, dar si cu diverse valori ale indicelui de masa corporala.

Dupa ce aceste celule au fost tratate cu aldehida cinamica, oamenii de stiinta au observat o crestere a expresiei mai multor gene si enzime ce stimuleaza metabolizarea lipidelor.

De asemenea, cercetatorii au constatat o crestere a valorilor proteinelor Ucp1 si Fgf21, care detin un important rol de reglementare in cadrul termogenezei.

„Scortisoara face parte din alimentatia noastra de mii de ani (…) si daca poate oferi protectie contra obezitatii, ar putea oferi de asemenea o abordare asupra metabolismului care poate fi mai usor accesibila pacientilor”, a declarat Jun Wu, profesor asistent de fiziologie moleculara si integrativa la Facultatea de Medicina a UM, potrivit surselor mentionate.

Cum epidemia de obezitate ia amploare, oamenii de stiinta cauta modalitati pentru a determina celulele adipoase sa activeze termogeneza si sa stimuleze procesele de ardere a grasimilor.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere