Studiu: Stratul de fibre nervoase retiniene periferice se subtiaza accelerat in cazul persoanelor cu diabet tip 2

Agentia reuters

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Un studiu al oamenilor de stiinta din Coreea de Sud a aratat ca, in cazul bolnavilor de diabet tip 2, stratul de fibre nervoase retiniene periferice se subtiaza mai repede, asta chiar daca nu s-a instalat retinopatia diabetica.

„Rezultatele noastre arata ca verificarea stratul fibrelor nervoase retiniene ar trebui sa se faca periodic in cazul peroanelor cu diabet tip 2”, declarat medicul Jung Yeul Kim, potrivit Reuters.

Cercetatorii au observat ca subtierea stratului de fibre nervoase retiniene periferice este o variabila importanta in cazul mai multor boli oftalmologice si care se poate masura cu ajutorul unei tomografii de coerenta optica in domeniu spectral.

In cadrul studiului s-au colectat date dupa verificarea a 49 de pacienti cu diabet fara retinopatie diabetica, 52 cu retinopatie diabetica in stadiu usor sau moderat si 63 de persoane sanatoase.

Astfel, omenii de stiinta au constatat ca, initial, grosimea medie a fibrelor nervoase retiniene periferice a fost de 96,2 um in grupul de control, 93,5 um in grupul fara retinopatie si 90,4 um in grupul cu retinopatie diabetica. In cei trei ani cat a durat studiul, valorile au scazut semnificativ in cazul subiectilor cu diabetic, comparativ cu persoanele sanatoase.

Etichete: fibre nervoase retiniene periferice, retinopatia diabetica, boli oftalmologice diabet, consult ochi diabetici, controale medicale diabet, tomografie de coerenta optica

 

Etichete: / / / / / / / / / / /

Agentia reuters

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere