Tratament pentru copiii cu diabet cu ajutorul inteligentei artificiale

Anca Rusen | Rubrica: Tratament diabet la copii | 3 septembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Un numar de 200 de copii insulino-dependenti din Bucuresti si 28 de judete vor beneficia de monitorizare si tratament prin intermediul unei aplicatii care foloseste inteligenta artificiala si algoritmi.

Potrivit unui comunicat de presa, noua aplicatie este o premiera in domeniul tratamentului diabetului insulino-dependent din Romania si face parte dintr-un sistem de telemedicina unic in tara, care permite renuntarea la testele zilnice prin intepatura, necesare pentru determinarea glicemiei. Procesul de implementare este supervizat de un medic diabetolog care va urmari optimizarea aplicatiei. Noul sistem este dezvoltat in cadrul primului Centru de telemedicina in diabetul pediatric din Romania, relateaza Agerpres.

Integrarea Inteligentei Artificiale in tratamentul diabetului insulino-dependent va simplifica si va creste performanta procesului de calculare si ajustare a dozelor de insulina pentru fiecare pacient, proces continuu ce presupune, pe langa durere fizica, includerea unei cantitati foarte mari de date. In prezent, colectarea si analizarea acestor date revine copiilor aflati sub tratament, respectiv parintilor lor, mai scrie sursa citata.

Noua aplicatie a fost lansata printr-un proiect al Asociatiei Sprijin pentru Diabet, sprijinita de Fundatia Vodafone Romania prin programul Connecting for Good, editia 2018 – 2019.

Presedintele Asociatiei Sprijin pentru Diabet, dr. Mihaela Vlaiculescu, a declarat, conform comunicatului, ca spera ca rezultatele obtinute sa contribuie la aplicarea pe scara cat mai larga a acestui sistem de monitorizare si tratament, care sa aduca imbunatatirea calitatii vietii pentru cat mai multi pacienti din intreaga tara.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere