VIDEO: Una din patru femei sufera de diabet in sarcina (gestational)

Pavel Adriana | Rubrica: Diabet gestational | 10 octombrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Sanatatea unui copil depinde si de factorii genetici si de mediul intrauterin, spun specialistii. De aceea, un stil de viata sanatos al viitoarei mame este ideal pentru viitorul copil si adult.

Una dintre afectiunile cu care femeile gravide se confrunta este diabetul gestational, un tip de diabet care apare numai in timpul sarcinii.

Este cunoscut faptul ca orice complicatie a sarcinii este ingrijoratoare, insa diabetul gestational poate fi tinut sub control mancand alimente sanatoase, facand miscare in mod regulat si, daca este necesar, luand tratamentul recomandat de medic.

Din pacate, in Romania, nu exista o statistica relevanta si clara nici la acest capitol, al femeilor care sufera de diabet gestational, dar datele la nivel mondial arata ca una din patru femei este afectata.

In Romania n-avem inca un studiu, dar in lume, multe tari au studii care arata ca una din patru femei are diabet zaharat gestational, iar un copil care se dezvolta intr-un mediu intrauterin nesanatos este un candidat la la obezitate, la diabet, la hipertensiune si alte boli cardiovasculare. Deci, este important sa urmarim copilul chiar din stadiul intrauterin„, a declarat pentru Diabet AZ prof. dr. Maria Mota, medic primar Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Cel mai important lucru de retinut pentru viitoarea mama este ca grija pe care ea o are de propriul corp inseamna un start sanatos in viata pentru copil.

Mai multe informatii medicale despre diabetul gestational, AICI.

Reporter: Adriana Pavel

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere