Artroplastia totala a gleznei in ambulatoriu ar putea reduce complicatiile?

Podiatry Today

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Sistemul ambulatoriu ar putea fi cea mai buna solutie pentru pacientii supusi artroplastiei totale a gleznei?

Intr-un studiu recent publicat in Revista „Chirurgia Piciorului si a Gleznei” (Journal of Foot and Ankle Surgery), care a inclus o meta-analiza a patru studii si analiza sensibilitatii a cinci studii suplimentare, cercetatorii au descoperit ca exista un risc de cinci ori mai mare de a dezvolta complicatii pe termen scurt la pacientii internati, supusi unei artroplastii totale a gleznei. Autorii au ajuns la concluzia ca chirurgii pot efectua, in conditii de siguranta, proceduri complete de artroplastie a gleznei in centre ambulatorii mari, care sunt dotate in vederea executarii unui ,,protocol rapid si complet in sistem ambulatoriu”.

Rachel H. Albright, medic podiatru, specialist in sanatate publica, autorul principal al studiului, considera ca protocolul rapid pentru artroplastia totala a gleznei ar fi acelasi cu cel al inlocuirii totale de genunchi si sold. Studiile demonstreaza importanta dezvoltarii unor protocoale cuprinzatoare pre si postoperatorii pentru artroplastia totala a gleznei, inclusiv consilierea si monitorizarea pacientului, subliniaza dr. Albright. Ea mentioneaza, de asemenea, necesitatea unei selectari adecvate a pacientului si asigurarea unor sisteme si resurse specifice de sprijinire a pacientului pentru a-i facilita recuperarea imediata in ambulator.

,,Chirurgii ar trebui sa inteleaga ca este nevoie sa dedice mai mult timp pacientilor care au suferit o interventie chirurgicala de inlocuire articulara, deoarece responsabilitatile indeplinite anterior de spital ar putea fi transferate acum chirurgului si personalului ajutator”, subliniaza dr. Albright.

Ea mai adauga ca, din studiile actuale rezulta ca exista o probabilitate mai mare de a dezvolta complicatii, in cazul pacientilor internati, cauzata de modalitatea partinitoare de selectare a acestora.

,,Prin urmare, as indrazni sa afirm ca mediul internat in sine nu este de fapt mai ,,periculos” sau ,,riscant”, dar nici nu este mai sigur decat mediul ambulatoriu”, spune dr. Albright, care lucreaza in spitalul din Darien, Conn.

Dr. Albright considera ca vor fi necesare mai multe cercetari serioase inainte de a cere companiilor de asigurari sa considere artroplastia totala a gleznei in ambulatoriu ca pe o interventie comuna, si ii incurajeaza pe chirurgi sa documenteze si sa publice rezultatele obtinute in acest sens.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / /

Podiatry Today

Pe acelasi subiect:


Se observa o crestere a amputarilor in contextul pandemiei de COVID-19

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere