Cat de periculosi sunt carbohidratii?

Interviul este realizat cu Dr. Anca Hancu

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Carbohidratii sunt de mai multe feluri, sunt carbohidrati simpli si carbohidrati complecsi.

Probabil auzim de multe ori ca zaharurile sunt periculoase, ceea ce ar putea avea o oarecare logica, pentru ca zaharul in exces duce la cresterea proceselor inflamatorii din organism si duce la diverse manifestari negative.

Zaharul in exces este cel care stimuleaza obezitatea, aduce si un aport mare de calorii si stimuleaza productia in exces de insulina, productia rapida. Insa, carbohidratii in general, simpli si complecsi, sunt necesari organismului nostru.

Carbohidrati gasim in legume si fructe. Proportia lor intr-o zi trebuie sa atinga 45-50% din ratia noastra calorica. Insa zaharul, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, nu trebuie sa depaseasca 10% din aportul caloric zilnic.

Etichete: / / / / / /

Interviul este realizat cu Dr. Anca Hancu

Doctor in nutritie, Medic generalist        

Pe acelasi subiect:


Ce aliment / ingredient sa evitam sau ce combinatii alimentare?

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere