Piele tare, ingrosata

American Academy of Dermatology

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Pielea tare, ingrosata, cu aspect de coaja de portocala, apare pe dosul miinilor, pe umeri, pe piept si pe pielea de pe degetele de la picioare sau pe frunte, si poarta numele de scleroza digitala.

Odata cu aceasta ingrosare, articulatiile degetelor pot deveni rigide si mai putin mobile. Rigiditatea poate afecta, dar mai rar, si genunchii, gleznele sau articulatiile coatelor.

Aceasta problema a pielii se dezvolta, de obicei, la persoanele care au gestionat defectuos diabetul sau care sufera de complicatii ale diabetului.

Ce trebuie sa faceti:

  • Informati medicul despre aceasta afectiune. Trebuie sa gestionati mai bine diabetul pentru a obtine rezultate;
  • Este posibil sa aveti nevoie si de terapie fizica. Cand pielea ingrosata se dezvolta pe degete sau pe o alta zona cu articulatii, terapia fizica va poate ajuta sa va mentineti articulatiile mobile.

Diabetul poate afecta multe parti ale corpului, inclusiv pielea. Cand diabetul afecteaza pielea, este adesea un semn ca nivelul glucozei din sange (glicemia) este prea mare. Acest lucru ar putea insemna ca:

Daca observati oricare dintre urmatoarele manifestari cutanate, este timpul sa discutati cu medicul dvs..

Cand ar trebui sa consultati un medic podiatru?

Diabetul poate provoca multe alte probleme ale pielii. Cele mai multe afectiuni ale pielii sunt inofensive, dar chiar si asa, ele pot deveni grave la persoanele care sufera de diabet. Un podiatru poate recunoaste o boala de piele datorata diabetului si va poate ajuta sa o tratati.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

 

 

 

 

Etichete: / / /

American Academy of Dermatology

Pe acelasi subiect:


Piele extrem de uscata cu mancarimi

Negi pediculati

Umflaturi cutanate rosiatice sau de culoarea pielii

Eruptie de papule mici, rosu-galbui

Sindromul gambelor patate

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere