Studiu: Consumul moderat de cafea contribuie la reducerea riscului de diabet si hipertensiune

Agerpres

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Consumul de cafea poate contribui la reducerea riscul de diabet tip 2 si de hipertensiune, concluzioneaza un studiu realizat de oameni de stiinta spanioli si italieni, potrivit Press Association.

O echipa de oameni de stiinta de la Universitatile din Navarra (Spania) si Catania (Italia), a identificat o ”asociere intre consumul de cafea si o reducere a riscului de diabet de tip doi”, relateaza si Agerpres.

De asemenea, potrivit cercetatorilor, consumul de cafea pe termen lung este asociat cu un risc redus de hipertensiune arteriala.

Totusi, acestia sunt de parere ca beneficiile nu mai sunt valabile in cazul in care se consuma mai mult de patru cani de cafea pe zi.

Conform surselor citate, studiul sugereaza ca un consum moderat de cafea, atat cu cofeina cat si fara, poate fi asociat cu un risc redus si de sindrom metabolic.

Sindromul metabolic care afecteaza, in medie, un adult din patru, reprezinta o serie de afectiuni care se manifesta adesea impreuna si care cresc riscul de diabet, accident vascular cerebral sau boli cardiovasculare.

Un cadru didactic de la Universitatea din Catania, care a participat la acest studiu, a sugerat ca polifenolii din cafea ar putea fi implicati in beneficiile cafelei asupra sanatatii, in special acizii fenolici si flavonoidele.

Etichete: / / / / / / / / / / / / /

Agerpres

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere