13.000 de bolnavi de diabet si 2 medici

Pavel Adriana | Rubrica: Stiri diverse | 23 septembrie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Spitalul din Braila nu are sectie de diabet din lipsa de medici

Spitalul Judetean de Urgenta Braila nu are o sectie de diabet, ci doar un compartiment in care sunt tratati cei peste 13.000 de pacienti care sufera de aceasta boala. Pentru infiintarea unei sectii se prevede existenta a trei medici specialisti diabetologi, insa unitatea are doar doi.

„Nu avem doctori. In momentul in care ne vom mari schema de personal cu cel putin un medic, atunci toate lucrurile se vor rezolva fara niciun fel de problema. In acest moment, functionam cu 20 de paturi si doi medici. Intr-adevar, insuficient pentru un program extraordinar de mare de ambulatoriu si pentru foile de zi si pentru foile de internare continua. Repet, avem nevoie de personal medical calificat superior”, a declarat Alina Neacsu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Braila, potrivit Agerpres.

De asemenea, unui dintre medicii diabetologi de aici reclama numarul mic de paturi si timpul foarte mare de asteptare la care sunt supusi pacientii cu aceasta boala.

„Compartimentul implica 20 de paturi si ambulatoriu integrat in spital. Paturile sunt putine pentru numarul mare de pacienti. Cand vin si se interneaza, stau si cate doi in pat. Timpul de asteptare este foarte lung. Pentru ca acest compartiment sa se transforme in sectie este nevoie de trei medici. Trebuie scos neaparat un post la concurs pe ambulatoriu”, a declarat Cristina Voineag, medic diabetolog in Compartimentul de Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, conform sursei mentionate.

In medie, 50-60 de pacienti cu diabet vin in ambulatoriu zilnic pentru a fi consultati de doi medici, care se ocupa si de bolnavii internati in spital si de cazurile care vin la Urgenta.

Etichete: / / / /

Pe acelasi subiect:


De ce diabetul zaharat afecteaza picioarele?

A fost adoptat proiectul de lege privind preventia si depistarea precoce a diabetului

Cheia succesului in managementul diabetului zaharat este educatia

Sindromul picioarelor nelinistite

Rata de deces cauzata de COVID-19 „de patru ori mai mare” in randul persoanelor cu diabet si hiperglicemie

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere