A fost adoptat proiectul de lege privind preventia si depistarea precoce a diabetului

Pavel Adriana | Rubrica: Stiri diverse | 20 octombrie 2020

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Proiectul de lege privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votat de Camera Deputatilor, potrivit presedintelui Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, Florin Buicu.

“Rezultat al activitatii sustinute al organizatiilor de pacienti, al profesionistilor din specialitate, acest proiect de lege organica vine in sprijinul imbunatatirii calitatii vietii pacientilor, abordarii integrate a preventiei si tratamentului bolii.”, a anuntat deputatul Florin Buicu.

Potrivit demnitarului, prevalenta diabetului este de 11,6% in populatie, iar datele arata ca 1 din 10 romani sufera de diabet. Dintre acestia, doar jumatate din cei care stiu ca au diabet se si trateaza.

7 din 10 romani diagnosticati au ajuns la medic prima oara in stadii avansate. In prezent, 832000 de romani sunt inregistrati cu diabet in Romania.

Proiectul de Lege privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votat, marti, 20 octombrie de Camera Deputatilor, care este for decizional, cu 195 de voturi pentru, zero impotriva si 46 de abtineri.

Etichete: / / / / /

Pe acelasi subiect:


Care sunt cele mai frecvente 3 simptome ale diabetului nediagnosticat?

Fasceita necrozanta si diabetul zaharat

Intrebari pentru intalnirile cu specialistii in diabet

Propunere de reglementare prin lege a unui program national de preventie in diabet

Transplantul de pancreas rezolva frica de injectie – dar aduce si vindecarea?

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere