Bucuresti, vezi cat de dulce esti! | Testarea gratuita a glicemiei

Pavel Adriana | Rubrica: Stiri diverse | 19 septembrie 2022

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) impreuna cu Spitalul Clinic „Sf. Maria”, Spitalul Clinic Coltea si Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, cu sprijinul Primariei Capitalei si al celor sase primarii de sector, a intiat astazi cea mai ampla campanie de testare gratuita a glicemiei – “Bucuresti, vezi cat de dulce esti!”.

Campania, care a fost lansata luni, 19 septembrie, se va desfasura in 14 locatii din Capitala pana pe data de 07 octombrie 2022, programul de functionare al centrelor de masurare gratuita a glicemiei fiind luni-vineri, intre orele 07:00 – 09:00.

„Bucuresti, vezi cat de dulce esti!”, este sloganul sub care se desfasoara aceasta actiune de preventie, scopul fiind constientizarea de catre toti bucurestenii a pericolului grav pe care diabetul il reprezinta pentru calitatea vietii si sanatatea generala a fiecaruia dintre ei, in special atunci cand boala nu este diagnosticata si tratata la timp, precizeaza ASSMB intr-un comunicat de presa.

“Prin sustinerea neconditionata a acestei campanii, initiata de catre trei dintre unitatile noastre sanitare, respectiv spitalele Sf. Maria, Nicolae Malaxa si Coltea, o campanie dedicata profilaxiei si constientizarii unei maladii cu incidenta extrem de ridicata, Administatia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti reitereaza interesul sau constant pentru optimizarea calitatii serviciilor medicale si a starii de sanatate a populatiei si se preocupa, si sub aceasta forma, pentru traspunerea in practica a celor trei elemente fundamentale ale promovarii sanatati: preventie, protejarea sanatatii si educatia pentru sanatate” – Oana Sivache, director general adjunct ASSMB.

Locatiile celor 14 puncte de testare gratuita a glicemiei deschise, din 19 septembrie si pana pe 07 octombrie, in fiecare sector al Capitalei:

• SECTORUL 1: Piata Amzei (cort); Piata Matache (cort); Spitalul Clinic „Sf. Maria” (cort, in fata unitatii sanitare)
• SECTORUL 2: Piata Obor (cort)
• SECTORUL 3: Magazinul Unirea (cort, iesirea de la metrou – M2); Piata Universitatii (cort, iesirea de la metrou din laterala Spitalului Coltea); Dristor (cort, zona metrou)
• SECTORUL 4: Str. Straduintei nr.1B (cort); Sos. Berceni nr.50 (cort); Piata Sudului (cort)
• SECTORUL 5: Piata Rahova (cort); Statia de metrou Eroii Sanitari (cort, iesirea de la metrou corespondenta SUUB)
• SECTORUL 6: Zona Pasajului Lujerului (cort); Piateta Drumul Taberei, Nr. 34 (cort)

IMPORTANT! Daca rezultatul testarii glicemiei ridica semne de intrebare pentru cadrele medicale din punctele unde se face analiza, pacientii sunt sfatuiti sa mearga la medicul de familie pentru a fi indrumati cu bilet de trimitere catre un medic specialist diabetolog. Spitalele administrate de ASSMB unde bucurestenii se pot adresa pentru diagnosticarea si tratarea diabetului zaharat sunt Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” si Spitalul Clinic Colentina.

Sursa foto: https://www.facebook.com/administratiaspitalelor

Etichete: testare gratuita a glicemiei, testare glicemie bucuresti, rezultat test glicemie

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere