Masurarea glicemiei

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Masurarea glicemiei este una dintre cele mai importante metode efectuate in evaluarea clinica.

Principalele modalitati de masurare a nivelului glucozei din sange sunt descrise mai jos:

  • Zahar din sange pe nemancate sau glicemie masurata dis de dimineata – Pentru acest test, nivelul zaharului din sange este masurat dupa 8 ore de la ultima masa, de obicei a doua zi dis de dimineata.

  • Zahar in sange post-prandial – Aici, nivelul glucozei din sange este evaluat la doua ore dupa masa.

  • Testul de toleranța la glucoza orala (TTGO) – Mai multe probe de sange sunt luate la intervale de timp, dupa ce o doza de glucoza este administrata oral sau injectabil. Acest test ofera, in esența, informatii despre capacitatea organismului de a gestiona o cantitate de zahar din sange și de a reduce nivelul la normal.

  • Hemoglobina glicozita sau analiza HbA1c – Acesta este un test special care masoara pe termen lung nivelul zaharului din sange. in cazul in care valorile sunt peste 6,5 se presupune ca este vorba de valori oscilante ale glicemiei la un moment dat in ultimele doua sau trei luni.

  • Glicemia din sange poate fi, de asemenea, testata in orice moment al zilei pentru a obține un rezultat aleatoriu al nivelului de zahar din sange. Un dispozitiv portabil numit glucometru ofera o citire a zaharului din sange folosind doar o mica picatura de sange luata din varful degetului. Glicemia in mod aleatoriu nu este, de obicei, un test de diagnostic si este utilizata pentru monitorizarea regulata a nivelului de glucoza.

Nivelul normal al glucozei din sange

  • Zaharul in sange inainte de a mancaUn nivel normal al zaharului din sange este de 70-100 mg / dl. Nivelul glucozei in sange este considerat deficitar atunci cand cuprins intre 101 și 125 mg / dl. Apare suspiciunea de diabet atunci cand nivelul zaharului depaseste 126 mg/dl.

  • Un nivel post-prandial al zaharului in sange, dupa 2 ore de la masa, indica diabetul daca valoarea lui este peste 200 mg/dl.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere